fbpx

IKEA KONYHA ÖSSZESZERELÉS

Jó helyen jár! Nekünk ez a fő profilunk. Átlagosan heti 3 IKEA Metod konyhabútort építünk be. Ez 4 év távlatából már több mint 600 beépített IKEA konyhát jelent.

Hívjon bizalommal!

+36 30 713 3165

Email: info@szekrenyszereles.hu

Hívjon bizalommal!

+36 30 713 3165

Email: info@szekrenyszereles.hu

Egy általunk beépített Ikea konyha (videó)

Ahol már találkozhatott velünk:

Szekrényszerelés YouTube csatornája

YouTube csatornánk

A Szekrényszerelés.hu YouTube csatornánk is az IKEA koynha összeszereléssel foglalkozik.

Szekrényszerelés.hu Facebook oldala

Facebook oldalunk

Facebook oldalunkon láthatóak a legutóbbi munkáink és megrendelőink véleménye.

Szekrényszerelés.hu instagram oldala

Instagram oldalunk

Az Instagram oldalunkon szintén megtekintheti a legutóbbi IKEA konyháinkat.

21 értékelés alapján.
Klaudia Nánási
Klaudia Nánási
2022.05.07.
Hitelesített
Kristóf S
Kristóf S
2022.05.03.
Hitelesített
A szerelést végző Zsolt munkáját csak egy szóval tudom jellemezni: FANTASZTIKUS! Ilyen szintű precizitással, igényességgel és profizmussal nagyon ritkán találkozni ebben az országban. Egyszerűen még nézni is élmény, ahogyan a szerszámot a kezébe veszi, mert az első perctől kezdve egyértelmű, hogy szereti a munkáját és élvezi azt, amit csinál! A kolléga a legapróbb részletekig mindenre figyelt és két nap alatt konyhát varázsolt egy igencsak egyedi adottságokkal rendelkező helyiségbe. A megoldás, amit kitaláltunk, nem volt egyszerű és szokványos eset, az IKEA hivatalos szerelői simán kiröhögtek az ötlettel, de ez a cég az első perctől kezdve abszolút konstruktívan és segítőkészen állt hozzá, aminek meg is lett az eredménye: a konyhánk pontosan olyan lett, amilyenre terveztük, vagy még annál is jobb!
Anna Bánó
Anna Bánó
2022.04.29.
Hitelesített
Kiváló szakember profin, precízen szerelt igényes és szép konyhát, fürdőszobát rugalmasan igazítva a tervet a lakás egyedi adottságaihoz. Köszönöm, ajánlom Andrást!
Péter Szita
Péter Szita
2022.04.26.
Hitelesített
Mérhetetlen precizitás, felkészültség, rugalmasság. Legjobbak a szakmában! Csak így tovább, bátran ajánlom másoknak is!
Váczi Attila
Váczi Attila
2022.03.28.
Hitelesített
Szabina Somogyi
Szabina Somogyi
2022.02.21.
Hitelesített
Megbízható, pontos, precíz, hozzáértő csapat. Amit előre leegyeztetünk, az a végén sem változik. Az élek futnak, nem lóg, nem lötyög a szekrény, ,,az ez már így marad,, mondatot hírből sem ismerik. Teljes mértékben odafigyelnek a megrendelő igényeire, minden ,,hasfájásra,, találnak megoldást 🙂 Mindezt megfizethető áron. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki igényes, szép munkát szeretne otthonában.
Sándor Polányi
Sándor Polányi
2022.02.08.
Hitelesített
A konyha szerelő nagyon profi volt. Profi szerszámokkal dolgozott. Meg vagyok elégedve.
Kurucz Enikő Chocolate Brown Csokiszolárium Maglód
Kurucz Enikő Chocolate Brown Csokiszolárium Maglód
2022.01.16.
Hitelesített
A legjobb csapat! Korrektek, gyorsak, precízek! Köszönöm Nektek a gyönyörűséges Konyhám!
Nikolett Deák
Nikolett Deák
2021.12.21.
Hitelesített
A legjobb szakemberek akikkel össze hozott a sors! Nagyon hálás vagyok, hogy Őket találtam meg! Mindig pontosak voltak, precízen, és tisztán dolgoztak! Új házba költöztünk, sok “munkás” megfordult nálunk, de mikor Ők voltak itt valahogy olyan természetes volt, nem volt kényelmetlen, hogy na megint valaki itt dolgozik! Csodás konyhát állítottak össze, amit az IKEA megtervezett, viszont az össze szerelését már nem vállalta! A fiúk mindent IS megoldottak, amit az IKEA nem tudott… Minden szempontból csak ajánlani tudom Őket!
Imre Budai
Imre Budai
2021.12.10.
Hitelesített
Kiváló minőségben dolgoznak. A szakember (Zsolt) nem csak a szükséges szinten végezte el a munkát, hanem folyamatosan azt figyelte mit és hogyan lehetne még jobban megoldani. Számos jobbító ötlettel állt elő ami bennünk fel sem merült volna, de így hogy éltünk vele sokkal igényesebb lett a végeredmény. A különböző felmerülő problémákat gyorsan és effektíven elhárította. Mindemellett nagyon felkészült volt nem csak szakmailag, de profi eszközök tekintetében is. Folyamatosan figyelt a tisztaságra, eltakarított miután végzett valamivel stb.Bátran ajánlom a szolgáltatást bárkinek, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni. Sokkal jobban ajánlom őket mint a hivatalos ikea-val dolgozó szerelőket miután velük is volt némi tapasztalatunk.
Balázs Mészáros
Balázs Mészáros
Tovább olvasom
Precízen es profin dolgoznak, kifejezetten segítőkészek! A helyszínen felmerült plusz feladatokat és bonyolult kérdéseket is kiemelkedő szakmaisággal kezelték, szuper konyhát építettek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Soós Adrien
Soós Adrien
Tovább olvasom
Nagyon szimpatikus, hozzáértő szakemberek, bátran ajánlom őket. Pontosak, precìzek,gyorsak, korrektek ès szép tisztán hagyták maguk után a munka területet. Az időpont adásban is rugalmasak, pedig a lakás átadásunk csúszott, így másik időpontot kellett kérni tőlük.
Emese Fekete
Emese Fekete
Tovább olvasom
Szuper profik és készségesek, mintha nem is itthon lennénk. Napon belül válaszolnak, akkor küldenek ajánlatot, amikor ígérik, akkor jönnek, amikor bevállalták, akkor fejezik be, amikor előre megmondták, és közben nagyon szépen és precízen dolgoznak. Köszi mindent, soha nem volt ilyen szép konyhánk!
Dora Mészaros
Dora Mészaros
Tovább olvasom
Szuper csapat! Extra megoldó készséggel, mindig pozitív hozzáállással! Nagyon köszönjük a profi munkát!
Maris Tamás
Maris Tamás
Tovább olvasom
Nagyon korrekt szakemberek, szép, igényes munkavégzéssel. Már a kapcsolatfelvételnél és az előzetes egyeztetéseknél is készségesek és segítőkészek voltak. Nagyon elégedett vagyok a végredménnyel, köszönöm!
Előző
Következő

Az IKEA Konyha összeszerelés más

A barkácsoló kedvűek könnyen összeszerelhetnek egy – egy szekrényt vagy polcot, de gondoljon bele. A konyhát be is kell építeni. Több szekrényvázon fut végig a munkalap, aminek vízszintesnek kell lennie.

Ezt a kihívást nehezítheti a padló vagy a falak egyenetlensége (új építésű lakásokban is), a nem teljesen merőleges sarkok, a kiálló csövek vagy a konnektorok helyzete. És még hosszan sorolhatnám a különbségeket a többi bútordarabhoz vagy más áruházak olcsóbb (egyszerűbb) konyháinak a beépítéséhez képest.

Ebből talán már kiderül, hogy ez a bútor összeszerelésnek már miért nem az a fajtája, amit rábízhatunk a kedves gondnok bácsira, vagy az internetes vállalkozási ötlet guruk tanácsára (olcsó és bárki megtudja csinálni) a múlthéten bútorszerelővé vált pályatársainkra.

Ha mégis saját maga szeretné összeszerelni, egy részét szeretné előszerelni nekünk vagy csak kíváncsi, mi hogyan csináljuk, akkor kattintson IDE.

Ahogyan dolgozunk

Amikre a tervezéskor Ön lehet, hogy nem gondolt!

A munkalapok toldása

A munkalapokat a legtöbbször toldani, vagyis egymáshoz illeszteni kell. Gyakran nem adja ki egy munkalap a kívánt hosszat, vagy a konyha L esetleg U alakja miatt van szükség a toldásra.


 Erre 3 megoldás is van. Aki konyhaépítés elött áll, általában csak az egyiket ismeri.

Világítás

Az IKEA konyhatervezés során sokan átsiklanak a világítás fontosságán. Pedig elég összetett kérdés. Az alábbi videóban megpróbálok segíteni benne.

Hátfal

A hagyományos csempe mellett több lehetőség is van a konyha hátfalának a burkolására. 

Mosogatógép

Az IKEA konyhába csak IKEA mosogatógépet választhatok? Nem. A gombra kattintva mindent megtud ezzel kapcsolatban.

Részlegesen integrált mosogatógép

Az Ikea konyha összeszerelés nem agysebészet valóban, de nem is egy cipősszekrény vagy egy irodaszék összeszerelése.

A továbbiakban bemutatom a fontosabb lépéseket, amik segíthetnek a kalandvágyó ezermestereknek.

Szerszámok

Természetesen nem kell minden, ami a képen látható, de előre nem kizárható egyik sem. Mindig akad egy konnektor, ami útban van, vagy a fal nem teljesen derékszögü. Szerintem 2-3 ember ne egy kalapáccsal érkezzen. A konyhánál már több célszerszámra van szükség mint a többi bútor szerelésénél. Ráadásul mi nem a megrendelőtől fogunk létrát, porszívót, csavart hosszabbítót, stb.-t kéregetni.

Ha valaki magának csinálja, akkor belefér, hogy a 2-3 napos konyha összeszelés hetekig tartson, míg elmászkálnak kikölcsönözni a megfelelő, vagy úgy vélt, hogy megfelelő szerszámot, újból megvenni egy-egy elemet, az esetleges hibás vágás miatt, stb. Gyakran nagy veszekedésekbe torkollik ez a családi csapatépítő tréning. 🙂

Ikea konyha összeszerelés szerszámok

Konyhaszekrény összeszerelés (videó)

Átlózás

Ez nem csak az Ikea konyha összeszerelés, hanem minden bútor összeszerelésének az alap lépése. Ettől függ majd a kész bútor ajtajainak, fiókjainak a működése, illeszkedése, a konyhapult szintezhetősége és rossz esetben a fix lábú szekrények billegése is.

A lényege, hogy mielőtt szegekkel rögzítjük a bútor hátlapját, be kell állítanunk pontosan az átló méreteit. Ez látható a következő képeken.

Ikea konyhaszekrény szerelés átlózás

Konyhabútor esetén a zöld nyilakkal jelzett helyre még ne tegyük be a fém füleket, mert útban lesznek a mérésnél.

A bútor legyen sík talajon, vagy asztalon. Ne maradjon alatta semmi.

 A hátlap kicsit mozog a fehér oldal lapok között. Első lépés ként húzzuk az 1-es nyíl felőli sarokba. (illeszkedjen végig az alsó és az 1-es felőli oldallal.) Ha ez megvan, 2 szeggel rögzítjük (sárga 1-es és 2-es). Ezeket a szegeket még csak annyira kalapáljuk be, hogy kb. 5mm maradjon ki, hogy ki tudjuk húzni egy fogóval, ha mégsem csináltunk volna valamit jól.

 A piros 3-as szöget csak annyira üssük be, hogy ne keljen már kézzel tartani, de ne érje még el a hátfalat. Ott még megengedett a hátfal mozgása.

A szegeket ne a bútor sarkainál legyenek, mert útban lesznek a mérésnél.

Ikea konyha összeszerelés. Szekrény átlózás 1
Ikea metod konyha szekrény átlózás

Egy mérőszalaggal megmérjük a bútor 2 átlóját. A 2 méret különbségének kevesebbnek kell lennie, mint 1mm! A mérőszalagot minden esetben egyforma erővel kell meghúzni a pontos mérés érdekében (legyen feszes, de ne akarjuk elszakítani)

Ha az eltérés nagyobb, mint 1 mm, akkor a hosszabbik átló irányába nyomjuk össze a bútort a 2 érték átlagáig. (60-as ikea konyha szekrény 1000 mm) Ha nagy erővel lehet csak a kívánt méretre nyomni, akkor húzzuk ki az 1-es és 2-es szegeket és kezdjük előröl.

Ha a két méret különbsége kevesebb, mint 1 mm akkor beüthetjük a 3. szeget is egy határozott mozdulattal. (a sok apró kalapácsütés elmozdíthatja a beállított méretet)

Ikea konyhaszekrény szerelés átlózás 2

Utolsó lépésként szegeljük meg a hátfalat. A 3 szeg már rögzítette, innentől tetszőleges sorrendben haladhatunk, a szegeket egyenletesen osszuk el kb. 10 – 15 mm távolságra egymástól.

Ikae konyhaszekrény hátfal szegelés

Vízszintezés és a magasság beállítása

Az ikea konyha összeszerelés következő lépése a szekrény vázak elrendezése. Tegyük őket oda és abba a sorrendbe, ahogyan a konyhatervezővel terveztük.

Ha van sarok elem, akkor azzal kezdjük a beállítást. Mind vízszintbe, mind pedig a kívánt magasságra. A kívánt magasság tág fogalom. A lábazat férjen be alá, és ha még a munka lap magasságát hozzá adjuk a váz magasságához, akkor úgy állíthatjuk a csempéhez, ablakpárkányhoz, stb. A lehetőségek minimális keretei között.

Nem muszáj lézeres szintezőt használni, bár nagyban megkönnyíti a munkát és javítja a pontosságot a végeredményt illetően. Ha a hagyományos vízmérték ceruza kombinációt választjuk, akkor figyeljünk oda, hogy ne rajzoljunk össze mindent a méretvonalainkkal.

Ikea konyha összeszerelés lézeres mérés

Ha a magasságot és vízszintet jól beállítottuk az összes váznál, akkor a mellékelt csavarokkal rögzítsük őket egymáshoz.

Ezután javaslom az alsó szekrénysort is kirögzíteni a falhoz.

Ez a középiskolai fizika óráról ismert “ideális” konyha szerelése. Ha a vízbekötés, lefolyó vagy a konnektor a 2 szekrény találkozásához esik, vagy a hátfal mögé. Nyitnak vagy zárnak a sarkok, akkor jönnek a különböző vágások. Ezekre itt nem tudok kitérni

Ikea konyha összeszerelés vízszint állítás

Munkalap felszerelés

Több lépéses művelet.

Az első a méretre vágás. Ha faltól falig szeretnénk, akkor a munkalap helyét a szekrénysor külső és belső felén is meg kell mérni. Mert nem 100 % -ban párhuzamosak a falak!

Ha több darabból jön ki a munkapult, akkor úgy vágjuk azokat, hogy a toldás lehetőleg ne a mosogatóhoz vagy a főzőlaphoz kerüljön.

Ezután bepróbáljuk a helyére. Ha minden rendben, akkor alulról rajzoljuk körbe a szekrény munkalappal érintkező kontúrját a mosogató és főzőlap helyénél. Ezen belül kell lennie az eredménynek, mikor a mosogatót vagy a főzőlapot rámértük.

Mosogató beszerelés

Kontárok a szakmában

Sok esetben cseréltünk munkalapot más konyha összeszerelő után. A 2 munkalap találkozásánál, a munkalap és fal találkozásánál, vagy a mosogatónál ázott szét a munkalap, vagy nagyobb volt a kivágás, mint a mosogató. Ott nem is mertem fényképezni, annyira maga alatt volt a tulajdonos.

Ezeknek a kontároknak az egyik ismertető jele a dekopír fűrész. (lásd fotó) Ezzel a kerek mosogató helyének és a sarkoknak a kivágásán kívül minden más esetben tilos a munkalaphoz nyúlni. Azokra a sarkokra gondolok, amiket a körfűrész nem tud teljesen kivágni pl. a főzőlap vagy a szögletes mosogató sarkainál.

Sajnos sok ezermesternek idáig terjed csak a szerszám készlete, viszont nem mondanak nemet semmire. Láttunk már munkalap toldási is, ami ezzel volt vágva. Ez úgy működik, mint egy szabad kézzel húzott egyenes vonal. Nem lesz teljesen egyenes… Így az eredmény az egyenes falnál, mosogatónál, főzőlapnál is borítékolható.

Persze más esetekben mi is használjuk. Nem ördögtől való, de nem is az egyenes vágásokhoz.

Ikea konyha összeszerelés dekopír fűrész

Az  általunk “ajánlott” kategóriába tartozó szakemberek egy “vonalzó” mentén mozgó fűrészt használnak. A szakma merülő fűrész ként ismeri. Erre nyugodtan rá is kérdezhetünk a mesterember kiválasztása során.

Ikea konyha összeszerelés Vegecsány Attila merülő fűrésszel
Ikea konyha összeszerelés merülő fűrész

Remélem, tudtunk segíteni a kezdő lépésekben.

A folytatással hamarosan jelentkezünk.

KÉRJE AJÁNLATUNKAT

Várjuk ajánlatkérését az info@szekrenyszereles.hu címen,

vagy az alábbi telefonszámon:

+36 30 713 3165